Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu piersici si piscoturi

Ingrediente
Blat
5 albusuri
100 gr zahar
100 ml lapte
50 ml ulei
135 gr faina
25 gr cacao
10 gr praf copt
10 piscoturi
2 plicuri zahar vanilat
Gem de piersici 400 gr
Crema
5 galbenusuri
300 ml lapte
200 gr zahar
30 gr amidon
1 esenta vanilie
200 ml frisca
15 gr gelatina

Mod de preparare

Cum am procedat la blat: albusurile le-am batut bezea cu zaharul. Am adaugat uleiul si laptele treptat. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu cacao. Am adaugat faina peste compozitia de albusuri si am mestecat cu miscari verticale. Am uns tava si am tapat cu hartie de copt. Am pus compozitia si am asezat 10 piscoturi. Am dat la cuptor pentru 30 minute.

Crema Am incalzit laptele cu esenta de vanilie. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana si-au triplat volumul. am adaugat amidonul si le-am turnat peste lapte. Am pus cratita pe foc mic si am mestecat pana budinca s-a ingrosasit. Am adaugat gelatina preparata dupa instructiuni. Am lasat-o la racit si am amestecat crema cu frisca batuta.
Dupa ce s-a racit blatul, am luat hartia de copt, am incalzit gemul de piersici si l-am turnat peste blat. am uns blatul cu el. Peste am pus crema, am ornat cu ornamente din zahar si am dat la rece pentru 3 ore.

No comments:

Post a Comment