Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu piscoturi simpla

Ingrediente

Blat:

-200 g faina

-100 g nuci macinate

-2 lingurite praf de copt

-5 oua

-300 g zahar tos

-10 linguri de apa de la robinet

-arome

Crema:

-500 ml lapte

-100 g amidon

-200 g zahar

-zeama de la o lamiie

-200-250 g unt

Glazura:

-80-100 g ciocolata amaruie(sau altfeldepinde cum preferi)

Mai e nevoie de cca 24 de piscoturi si cam 200 ml lapte+vanilie.


Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile bine, se pun zaharul si apa (alternindu-le), se mixeaza bine, se pun galbenusurile si aromele. Se mixeaza pina ce totul e omogen (nu mai mult).

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, apoi amestecata cu nucile. Se amesteca totul, cu o lingura de lemn, usor.

Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (e nevoie de o tava de cca 28/21 cm).

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40-45 minute.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca.

In timpul asta, se face crema. Laptele se fierbe cu amidonul dupa ce da citeva clocote, se stinge focul si imediat se pune zaharul, se mesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, mestecind tot timpul. Cand e rece, se pune peste untul frecat spuma. Laptele si amidonul se adauga la unt incetul cu incetul, mixind tot timpul.

Cind crema e omogena, se pune zeama de lamiie, mixind.

Se gusta, daca ni se pare prea acru, punem putin zahar pudra.

No comments:

Post a Comment